Friday, October 14, 2011

Sysslor!

Vi har börjat med sysslor för Cashan nu, han ska duka och städa i lekrummet varje dag. Absolut inget tvång dock, för det tror jag inte riktigt på. MEN när han gör det får han sätta ett klistermärke på sin chore chart, duka ger 3kr/GÅNG och städa 1 kr/gång, löning varje söndag :) Hittade charmiga och gratis chore charts på nätet!

Vissa kanske kan tycka att detta är för tidigt då Cash bara är tre år, men jag tror att det är bra, och hans lycka över det hela bevisar att jag har rätt. Han känner sig ansvarsfull och delaktig vilket jag tror är jättebra, dessutom lär han sig på det här viset att pengar inte bara trillar ned i knät. Vi har grejjat med dett ett litet tag nu och han har påverkats positivt på många sätt, han lyssnar bättre och han blir inte så "kan själv" obstinat då han har saker han SKA göra själv. Mamman är nöjd!

Thursday, October 6, 2011

Det där med att vara "lycklig"

Snubblade över en blogg idag Quetzala Blanco
Och jag vill egentligen bara säga en sak till den här kvinnan som bär så mycket sorg.

Att du kanske mår bra av ditt illamående? Du kanske är rädd för att bli lycklig, för att då kanske du upptäcker att "lycklig" inte var som du minns det?

Jag tror att man lätt fastnar i sin destruktivitet, framförallt kvinnor. De blir inte glada och de mår inte bättre, för de tror inte att de kan klara ett lyckligt liv. jag ser det här på mitt jobb hela tiden.

Så till Quetzala Blanco, ta hand om dig istället.

Wednesday, October 5, 2011

Monday, October 3, 2011

uscha för måndag

Måndag är min vecko-nemessis helt klart.....det bara känns så tröligt med måndag.

Idag händer inte mycket här på lindärvan, tvätta lite, städa övervåning och ev en liten tur ut om vädret tillåter.

Cashan hade spenderat lite igår, en glittrig penna, penslar och en pärlplatta! Storshoppat minsann! Det är skitigt här på nedervåningen, men det är ingen idé innan all målning är färdig...men hua så jag lider! Lillkorven i magen studsar runt som en virvelvind och så trycker han på mina lungor så det känns somjag ska kvävas. Det ska bli skönt när han kommer ut! Samtidigt så ska vi ju inte ha fler barn sedan så man vill ju inte att det ska vara över för fort.

Idag blir det fiskbullar till lunch...igen....men jag och barnen vi gillar det starkt, curtan tycker det är förfärligt otäckt så vi kan bara äta det när han jobbar.


over.

Sunday, October 2, 2011

Söndag

Igår kom vår bästa Dette förbi fullastad med presenter! Hon hade vart på Gekås och handlat åt mina små! Hon är bäst våran Dette, fast hon är jäkligt envis för hon vägrar säga hur mycket pengar jag ska ge na! Men jag gissar att det är värt minst hundra bullpåsar.

Själv håller jag på att slipa och måla den vilda bebins klädskåp, det skulle blivit vitt men så hade de rea på ljusblå så då fick det bli det! Någon som vet vart man kan få tag i bra shabloner? Skulle vilja göra stjärnor på den. Martina, din pysslige typ, vet du?

Babbi-doo sover nu och Cash har åkt med Curtan till ÖoB för att köpa nya penslar till mamman, sedan ska de ta en tripp till djuraffären och titta lite också. Cash lämnade hemmet med sin mommos gamla plånbok i vilken han hade 57kr, dessa har han tjänat när han har hjälpt till med saker ;) Han var så stolt och stor när han hade egen plånbok! Vi får se om han köper något, oftast vill han bara titta, slantarna håller han hårt i! Det är bra det!

jajaja